11 Şubat 2010 Perşembe

Bursa'da Kayıpbahçe


Şu isimler hakkında ne düşündüğünüzü çok merak ediyorum: Deniz, Vederson, Bekir ve Selçuk. Kanaatimce bu futbolcular Fenerbahçe’den ayrılsa puan cetvelindeki ilk altı takım içerisinde kendilerine yer bulamazlar fakat gelin görün ki bu futbolcular ligin liderinin kadrosunda pekâlâ oynuyor hatta 90 dakika oyunda kalıyorlar.

Fenerbahçe Değil Kayıpbahçe

Bugün Fenerbahçe çok aciz bir duruma düştü ve kelimenin tam anlamıyla rezil oldu. Sakın sarı lacivertlilerin turu geçtiğini falan söylemeyin çünkü bu şekilde son saniyede ve organize olmayan bir atakla gelen golle geçilen tur hiçbir anlam ifade etmediği gibi herhangi bir önem de taşımaz. Önemli olan Fenerbahçe’nin çok büyük bir avantajla gittiği Bursa deplasmanında üst üste üç pas yapamaması, istekleri gözlerinden okunan rakip futbolcuların gol pozisyonlarına karşı çaresiz kalması ve ikinci yarıdaki 1 pozisyon dışında bilinçli bir atak geliştirememesidir.

Kötü Kaleci Yoktur Kötü Savunma Vardır

Fenerbahçe’deki rezaletten kendini tek sıyırabilen futbolcu kaleci Volkan’dı. Önündeki savunmayı gördükçe muhtemelen sinirleri bozulan file bekçisi ikinci yarıda Sercan’ın ayağından aldığı topla ve üçüncü golden önce rakibini düşürüp kırmızı kart görmemesiyle takımına turu getiren isim oldu. Zaten maçın özetini de Volkan söyledi: “rakibin yarısı kadar bile koşmadık.”

Bursaspor

Bursaspor için bugün gerçek bir yıkım oldu. Maç öyle enteresan gelişti ki muhtemelen yeşil beyazlılar bugün 5-0 kaybetse dahi bu denli üzülmeyeceklerdi. Ancak 3-0’lık yenilginin rövanşında 3-0’lık avantajı yakalamak ne kadar futbolun içindeyse son saniyede gol yemek de bu oyunun içinde. Bursaspor bugün turu kaybetmiş olsa da ortaya koyduğu mücadele ve ligin liderini sahadan silmeleriyle hem kendi taraftarlarının hem de tüm futbolseverlerin takdiri ve sempatisini fazlasıyla kazandı.

Hiç yorum yok: