25 Ocak 2010 Pazartesi


Ülkemizde maç sonrası hakem yorumları Erman Toroğlu ile başladı diyebiliriz, öncesini hatırlamıyorum. Başlarda muhtemelen maçlardaki tartışmalı pozisyonları incelemek ve tartışmaları sona erdirmekti amaç ama sonrasında bu programın kendisi ve benzerleri asıl tartışmaların kaynağı oldu.

Zamanla Erman Hoca o denli bir otorite oldu ki maçta haksızlığa uğrayan futbolcu maç sonrasında hiç sıkılmadan şu açıklamayı yapıyordu: “akşam Erman Hoca yorumlayacaktır”, sanki aynı görüntüyü biz görmüyor ya da oyunun kuralları herkesin anlayacağı kadar basit değilmiş gibi.

Şimdi ise o canım ekranlar Erman Hoca’ya kapandı. Bunun nedeni ise çok basit yeni dönem.

Digiturk’un TSL yayın haklarına 321 milyon Dolar vermesi ile futbolumuz bambaşka bir boyut kazandı, en azından yayıncı kuruluş nezdinde. Bu yeni anlayışta verilen mesaj çok açık: futbol değerlidir, yorumcular da öyle olmalı. Artık Erman Toroğlu gibi eski meslektaşlarını acımazca eleştirip yaptığı mesleğe ihanet eden, düşüncelerini tarafsızlıkla değil izlenme oranları ile şekillendiren ve bırakın güzel bir Türkçe’yi resmen argo konuşan kişilerin emekliye ayrılma vakti çoktan geldi de geçiyor bile.

Dileğim Digiturk’un başlattığı bu yenilik ve temizlenme hareketine diğer kanallar da katılır ve değerli futbolumuz sağlıklı yorumlar, objektif değerlendirmeler ve öğretici programlarla daha da değerli hale gelir.

Hiç yorum yok: