25 Ekim 2010 Pazartesi

Uzun bir aradan sonra derbi ile başlayalım

Dün gece gözlerime inanamadım. Sezon başından bu yana GS en iyi futbolunu oynadı diye düşünüyorum. Sezon başından bu yana hiç bu kadar pas yaptığımızı hatırlamıyorum. Maça fırtına gibi başladı GS, Pino o golü atmış olsaydı yada Gökhan çizgiden çıkarmamış olsaydı çok farklı bir maç izleyebilirdik. Pino kanatta yaptıklarından çok fazlasını forvet hattında tek forvet oynayarak gerçekleştirdi. Çoğu zaman Yobo karşısında ezilmiş olsada pozisyon sayısı olarak başarılıydı. Diğer taraftan Cana bence sezon başından beri en iyi performansını sergiledi ileri gitti forvet gibi baskı yaptı hemen geri döndü top kesti atakları zamanında ver yerinde durdurdu. Cana ve Pino çok iyiydi. Misimovic sahada hiç yok gibiydi bir topuk pası dışında aklımda hiçbirşey kalmadı misimovice dair.

Diğer taraftan alex ve fenerbahçenin kanat oyuncuları hiç oynamadığı kadar kötü oynadı. Bunun bence en büyük nedeni GS'ın ortasahayı kalabalık tutmasıydı. Kalabalık orta saha boş alan bulamayan Fenerbahçenin kanat oyuncuları için akıllı bir taktikti.

GS tamamen beraberlik için gelmişti ama bunun sebebi Fenerbahçeden çekinmek değildi diye düşünüyorum. Hem kadro yetersizliği hem maçtan 3-4 gün gerçekleşen antrenör değişikliği GS'ı beraberlik için oynamaya iten sebepti. (en azından saha dizilişi ve kabalık ortasaha açısından)
Ama beklenen gibi bir oyun olmadı GS ilk dakikalarda bulduğu pozisyonlarla Fenerbahçeli taraftarlara korkulu dakikalar yaşattı.

Fenerbahçe taraftarlarının devre arasında dua etmeleri gerçekten komikti.

Maçtan sonra Rıdvan Dilmeni dinliyorum oynayan oyuncuları puanla yorumladı. 1 den 5 e kadar not verdi 4 alan oyuncu yoktu. 2 buçuktan 3ler falan vardır. GS veya FB de messi oynasaydı akşam Rıdvan ona da 3 verirdi herhalde :D

Hiç yorum yok: