17 Ekim 2009 Cumartesi

Derbiye 1 Kala

Turkcell super lig heyecan dolu bir haftaya merhaba dedi. 9. haftanın ilk maçında Bursaspor deplasmanda Denizlispor'u hakettiği bir maçta mağlup etmeyi başardı. Denizlispor'un kötü gidişi devam ediyor. Özellikle ortasaha-dafans kurgusu yok gibi, kalede ise ciddi sorunlar var. Maçı izlerken Bursaspor'un oyun sistemini oturtma adına futbolcuların ellerinden geleni yaptığını gördüm. Devre arasında takımın yapacağı yetenekli futbolcu transferleri ( özellikle defans takviyesi şart ) ile bir anda önceki sezonun Sivasspor'unu görürseniz hiç şaşırmayın.

Gelelim 3 büyüklere; Beşiktaş evinde Kasımpaşaspor'u 2-1 lik skorla mağlup etmeyi başardı ama önemli olan galibiyet değil iyi oyundu. Beşiktaş'ın bunu henüz başardığını soyleyemeyeceğim ancak devam eden bu uzun ligde mutlaka taşlar yerine oturacaktır. Ancak Beşiktaş'ın ligden düşen Ankaraspor'u fikstür gereği takip ettiğini ve herzaman için dinlenmiş, hazır takımlar ile oynayacağını da unutmamak gerekir.

Gaziantepspor-Fenerbahçe :

Antep lige tahmin ettiği gibi başlayamadı aslında onlar ile beraber bizde tahminlerimizde yanıldık. Antep kötü oynuyor ve bu oyununun kötü olduğunun farkında değil futbolcular iyi niyetli ama yeterli değil. Ben asıl sorunun teknik adamdan kaynaklandığı düşünüyorum. Tahminim devre arasında Gaziantepspor'un teknik direktörünü değiştiriceği yönündedir.

Fenerbahçe'nin ligin ilk 8 haftasında Daum'un teknik adam olması ile beraber öğrenmiş olduğu en önemli özelliği sabırlı oyundur. Sabırlı oyun herzaman kazandırır. Ancak Fenerbahçe hücumu yaymakta sıkıntı yaşıyor. Yani 3. bölgede süreklilik gösteremiyor. Daum'un asıl düşüncesi de benim fikrim bu sürekliliği kazandırmak. Bunun için de mutlaka devre arasında hucum hattına takviye yapması gerekiyor.

Maça gelince; Fenerbahçe devamlılık kazandırmaya çalıştığı oyunu oynayacaktır. Asıl önemli olan ise Antepspor'un oyunu. Teknik adamın güvendiği futbolcular haricindeki futbolcuların oyuna katkısı skoru belirleyecektir. Benim fikrim beraberlik yönünde ama maç tecrube-acemilik kıskacına girerse Fenerbahçe'nin 9'da 9 yapmaması için önünde hiçbir engel kalmaz.

Galatasaray-Trabzonspor :

Aslına bakarsanız, Trabzonspor için de Antepspor için düşündüklerim geçerli yani teknik adam sıkıntısı çok belirgin göze çarpıyor. Eğer teknik adam vasıfsız ise kağıt üzerinde bir futbol takımı ne kadar pahalı ne kadar favori olursa olsun mutlaka bir yerde patlak veriyor. Trabzonspor'un sonuda böyle olacak gibi.

Galatasaray bir devrim içerisinde bu devrim ne kadar büyük olursa kayıbıda çok olur. Yenilgilerin olması uygulanmaya çalışılan sistemin önünde bir engel değil. Burada sağlanmaya çalışılan Galatasaray'ın gelecek 5-10 yılıdır.

Maça gelince; Bu maçı Galatasaray'ın rahat kazanacağını düşünüyorum. Trabzonspor'un defansif özelliğ az orta saha oyuncuları ve ileride gol sıkıntısı yaşandığında oyundan kopan forvetleri var. Galatasaray'ın ise dinamik oyunda ileride bulunan futbocuların mutlaka orta saha çizgisine kadar gelmesi gerekiyor.

Derbi heyacanına 1 hafta kala oynanacak maçların motivasyon açısından önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden iki takımında dikkatli olacağı kanaatindeyim. Seyiri güzel heyacan dolu maçlar dileği ile,

saygılar,
BRN

Hiç yorum yok: