30 Ekim 2009 Cuma

basketbol efes pilsen mi

Merak ettiğim bir konu da acaba türk basketbolu efespilsenden mi ibaret? kadroya bakıyosun ıgor rakocevic, bosjan nachbar, daniel santiago tranferlere bak. mükemmel bir euroleague kadrosu. böyle birşeyi bir türk takımından beklemek hayal gibi birşeydi gerçek anlamda. tuncay özilhan efes pilsende fark yaratmaya çalışıyor ama bu kadar büyük hayaller peşindeyken oynana basketbol ben dahil kimseyi tatmin etmiyor. aklıma 1997 li yıllar gelmiyor değil? acaba ozamanlarda türkiye basketbol liginde yer alan bir tofaş şimdi olsa euroleague de fianl oynamazmıydı?
o kara günü dün gibi hatırlıyorum asvel efes maçı ardından tofaş aris maçı rüya gibi bir gün herkes televizyonları başında kitlenmiş maçları bekliyor ilk önce efes kaybediyor daha sonrasında tofaş türkiye için tamamen kara bir gün.
tofaş 1997 ve sonrasında efes karşısında panzer gibi yoluna devam ediyordu. her maçta en yakın arkadaşımla iddaya girerdim ve her seferinde kazanırdım ve mükemmel bir sezondu. ve sonraki yıllar kadoya baktığınızda david rivers slaven rimac steven sogers murak konuk rasheed girffth (isimler yanlış olabilir ama olsun :D) böyle bir kadro yoktu yedeklerde şemsettin baş cüneyt erden mehmet okur var böyel birşey varmı? bu kadro jasmin repesa yönetiminde büyük işler başardı ama efesten aynı başarıyı bir türlü göremedik
tuncay özilhan bu bağlamda çok büyük yatırımlar yapsada tofaşın o dönemki performansını efes bir türlü yakalıyamadık.
umarım efes içinde herşey gzel olur ve bu sene türkiyenin ismini avrupada duyurabiliriz.

Hiç yorum yok: