14 Aralık 2009 Pazartesi

FB=GS


Genellikle futbola fazla ilgi duymayıp uzaktan uzağa bu işle ilgili yorum yapanların maçların sonucunun birileri tarafından belirlendiğini iddia ettiklerini hepimiz duyarız. Yok efendim, bir takımın iddiası kaybolmasın diye onun maç kazanması sağlanırmış, bir takımın kopup gitmesi engellenirmiş, üç büyükler hep işin içinde olmalıymış v.s.. Milletçe komplo teorilerini ziyadesiyle sevdiğimizden bu fikirlere de kulak asanlarımız hiç de az değil. Elbette bu fikirlerin hiçbiri ipe sapa gelmez ancak bu seneki Fenerbahçe ve Galatasaray performansının benzerliğinin de dikkat çekmemesi mümkün değil.


İddiacılar İki Takımı Takip Etsin


Fenerbahçe’nin sezonun başlaması ile birlikte 8 Galatasaray’ın ise 7 maçlık serileri sonrasında yaşadıkları düşüş ve sadece maç kazanmakta zorlanmak değil görüntü itibari ile sahip oldukları olumsuzluk ne kadar paralelse, bu haftadan önceki 3 haftada yaşanan puan kayıpları da aynı şekilde birbirine benzer seyretti. Bu hafta ise bu benzerliğin tavan yaptığını gördük. Dün Galatasaray 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmayı başarırken bugün de Fenerbahçe aynı oranda zorlandığı karşılaşmada renktaşı Ankaragücü’nü ezeli rakibi ile aynı skorla geçti. O zaman şunu söyleyebilir miyiz: Galatasaray kazanınca Fenerbahçe’de kazanıyor, ya da tam tersi... İddaa oynayanlara duyurulur.


Fenerbahçe’de Savunma Çöktü


Fenerbahçe kalesine bu sezon ilk gol ligin üçüncü haftasında düştü. İlk sekiz haftada da sarı lacivertlilerin yediği gol sayısı ise sadece 3’tü, bugün ise 17. Bir başka değişle sonraki yedi haftada tam 14 gol. Bu sene Fenerbahçe’nin çoğu savunmaya dönük oyunculardan kurulu kadrosu ile maçlardaki ilk amacının gol yememek olduğunu biliyoruz, ama 4’lü savunma, 2 geri orta saha ve bir de kaleciyle 7 kişilik bir temel savunma oyuncusu olan bir takımın gol ya da goller yediği maçı kazanması oldukça zor; nitekim son haftalarda olan da bundan ibaret.


Yapısal Kaos


Ancak son haftalarda Fenerbahçe’de mevcut olan bir yapısal kaosu da kimse görmezden gelemez. Evet, bu tip sıkıcı olaylar hep takımlar kötü giderken gündeme gelir ama bu durum onlara karşı bir önlem alınmasına engel olmamalı. Muhtemelen Fenerbahçe yönetimi bazı radikal değişiklikler (Kazım, Önder, R.Carlos ile yolların ayrılması, disiplinsiz oyunculara ceza verilmesi ve Güiza ile konuşulup bu futbolcunun ne istediğinin tespit edilmesi) için Trabzonspor maçının sonunu bekliyor, beklemesi de lazım. Ancak bu önlemlerin skor ve lig tablosundan bağımsız olarak her hal ve şartta alınması lazım aksi takdirde ikinci yarı en ufak bir puan kaybında dahi takım halinde bir çöküşe gidilebilir.

Hiç yorum yok: