24 Kasım 2009 Salı

Bilet Paraları Wigan'dan


Bu haftanın hiç şüphesiz en ilgi çekici skoru İngiltere Premier Lig’deki Tottenham Hotspur-Wigan karşılaşmasından geldi. Rakibi karşısında darmadağın olan ve sahadan 9-1 gibi tarihi bir skorla yenik ayrılan Wiganlı oyuncular kendilerini taraftarlarına affettirmek için pazar günü White Hart Lane Stadı’na gelen taraftarlarının bilet paralarını kendilerine iade etmeye hazırlanıyor.


Skoru, gollerin dakikaları ve tabi ki 90 dakikaya tam 5 gol sığdırmayı başaran Jermain Defoe'nun müthiş performansıyla çoktan unutulmazlar arasındaki yerini alan karşılaşmanın bir diğer enteresan yanı ise üçüncü haftada Manchester United’a 5, altıncı haftada ise Arsenal’e 4 farklı yenilen Wigan’ın savunma mefhumunun olmadığının artık kanıtlanmış olması.

İlk Yarı Hocası Martinez


Roberto Martinez, Wigan’ın bu sene takımın başına getirdiği İspanyol teknik adam. Daha doğrusu “şanssız İspanyol teknik adam”. Çünkü sanıyorum bir teknik direktör ne denli yanlışlar içinde olsa da 40 dakikada 8 gol yiyecek kadar oyunu rayından çıkaramaz, bunu istese de başaramaz. Fakat bu yenilgi sonrası, insanlara lakap takmayı çok seven İngilizler Martinez’e “ilk yarı hocası” gibi bir unvan verirse de şaşırmamak lazım zira sadece bu maçta değil Manchester United maçında da ikinci yarıda Wigan kalesinde tam 5 gol görmüştü.


Bizde Olsa…

Bir an için hafta sonunda Ankaragücü’nün Eskişehirspor’a ya da Diyarbakırspor’un Kayserispor’a 9-1 yenildiğini düşünelim. Sizce ne gibi gelişmeler olurdu? Muhtemelen yenilen takımın futbolcuları geceyi kulüp binasında ve yoğun güvenlik önlemleri altında geçirir, teknik direktör ve ekibi maç sonunda istifa eder, meşhur televizyon programlarımızda şikeden hakem atamalarına kadar futbol dışı ne varsa tartışılır ve komplo teorileri birbiri ile yarışırdı.

Hâlbuki futbolun icat edildiği ülkede insanlar 9-1’in de diğerleri gibi bir yenilgi olduğunun çoktan farkında ve tepkilerin de özürlerin de futbola dair unsurlarla olması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Umarım bunu bir gün biz de anlarız.

Hiç yorum yok: