25 Kasım 2009 Çarşamba

Siz çocuk mu kandırıyorsunuz?

Koskoca Galatasarayın bu duruma düşeceği hiç aklıma gelmezdi. Sen galasataraysın böyle şeylere ihtiyacın var mı? Galatasaray basketbol takımı cemal nalgasız yapamaz mı anlam veremiyorum?

Bu adam Dinoma Zagreb maçında 5 maç ceza almış sen gidiyosun oynamayarak cezasının bir bölümünü tamamladığını öne sürerek Cemal Nalga'nın, ENBW Ludwigsburg ve Deutsche Bank Skyliners maçlarında Tufan Ersöz'ün 7 numaralı formasıyla oynatıyosun ve bu durumun kimse tarafından farkedilemiceğini düşünüyosun. Böyle bir mantık var mı? Valla akıl sır ermiyor. Ve sonrasında herşey çorap söküğü gibi geldi. Spor dünyasına bu olay bomba gibi düştü. İlk önce teknik kadro gitti .Okan Çevik, Koray Mincizozlu ve Cengiz Karadağ'ın kulüple ilişkileri kesilmiş oldu. Yönetim daha sonra bir açıklama yayınladı ve kamuoyundan özür diledi. Galatasaray gibi takım bu duruma düşer mi? Bu şekilde bir olay Türkiye Basketbol tarihinde gerçekleşmemiş.

Ve Yiğit Şardan istifa etti bu adam galatasaray yöneticileri arasında yönetimi insanlık ve çalışmaları açısından en beğendiğim adamdı ancak bir başkanın böyle bir durumdan haber iolmuyorsa söyleyecek bir şey bulamıyorum. Yöneticiler birer birer kamuoyundan özür dilemeye başladılar. Spor ahlakından bahsediyorlar fakat yaptıkları olay hakkında yorumları size bırakıyorum. Ben galatsaray taraftarıyım ama bu olaydan sonra taraftarlığımdan utandım. Atatürk'ün sporcular hakkında söyledikleri aklıma geldi ama bu olay Galatasaray gibi bir camianın bu söz üzerine yaptığı bu davranış çok yazık be çok yazık.

Federasyon cezaları açıkladı ve sonuç ortada Takım puanını -4 e getirdiler 24 maç ve galatsarayın ligde kalması için 24 maçtan 20sini kazanması gerekiyor. Sporculara ve yönetime cezalar ve aşağıdaki gibi. Ceza lig bunlar önemli değil ancak Galatasaray bu prestij kaybını nasıl telefai edicek bunu düşünsün.

İstifa eden Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Yiğit Şardan, 6 ay men ve 10 bin TL;
Takım arkadaşının formasını giyen Cemal Nalga, 2 yıl men ve 10 bin TL;
Cemal'in formasını giydiği Tufan Ersöz, 4 ay men ve 5 bin TL;
Görevden alınan Galatasaray Antrenörü Okan Çevik, 3 yıl men ve 10 bin TL;
Görevden alınan Galatasaray Yardımcı Antrenörü Cengiz Karadağ, 1 yıl men ve 5 bin TL;
Görevden alınan Galatasaray İdari Menajeri Mert Uyguç, 2 yıl, 10 bin TL;
Görevden alınan Galatasaray Teknik Danışmanı Koray Mincinozlu, 2 yıl ve 5 bin TL;
Hâlen Galatasaray Genel Menajeri olan Ali Türsan, 6 ay men ve 5 bin TL ceza aldı.

Hiç yorum yok: