6 Kasım 2009 Cuma

Fener'de İşler Yolunda

Sarı lacivertliler maça oldukça istekli başladı ve Andre Santos'un klas golüyle skor avantajı da yakalandı ancak bugün geçmiş maçlara oranla rakibine daha fazla pozisyon şansı veren temsilcimizin bu tutumu ilk yarı sonunda eşitlikle girilen soyunma odasından ikinci yarı için tereddütle çıkılmasına neden oldu.

Bugün Fenerbahçe kalesinde gerçekten de çok etkili Steua atakları gördük ki bu durum sarı lacivertlilerin alışık olduğu savunma ağırlıklı oyun sisteminden bu maç için uzaklaşmış olmasının bir sonucuydu. Zira genellikle savunmaya yardımcı olmalarına alıştığımız Emre ve Baroni'nin bugün çok sık ileri çıkıp takımın hücum gücüne katkıda bulunmaları takım savunmasını da aynı oranda sekteye uğrattı. Tabi bu noktada akillara şu gelebilir "maç Kadıköy'de, rakip Steua Bükreş; bu maçta da mı Daum savunma oynatacak?"

Daum'un bu maçta takımına savunma oynatmak istemediği hem Vederson'un yerine Andre Santos'u oynatmasından hem de az önce söylediğim gibi Emre-Cristian ikilisinin çok sık ileriye çıkmasından belli oluyordu. Bu sistem Fenerbahçe'nin sıkıcı futbolunun göze çok daha hoş gelmesini sağlıyor fakat Daum'un bu tercihini bundan sonra her maçta kullanması sarı lacivertlilerin oturmuş sistemi üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Ancak Alman teknik adamın böyle bir düşünceye sahip olduğunu hiç sanmıyorum; bu taktik iç sahada ve nispeten kolay rakiplere karşı uygulanacaktır.

Alex De Souza

Bugün sahada yine iyi oynamayı bir tarafa bırakın asisti ve yüzde yüz kendi çabasıyla attığı golle skoru değiştiren bir Alex vardı. Gün geçtikçe formunu üst düzeye çıkaran Brezilyalı oyuncu artık Fenerbahçe'nin 1 numaralı olmazsa olmazı haline geldi. Elbette bir takımın bir futbolcuya bu denli bağımlı olması ya da bir futbolcunun bu denli sivrilmesi takım oyunu adına olumlu bir özellik değil ama Fenerbahçe kaptanı bu formunu sürdürdüğü sürece bu durumdan kimsenin şikâyeti olmayacaktır.

Avrupa’daki 200. Gol

Bu maçın önemli bir özelliği de Fenerbahçe'nin maçtan önce Avrupa kupalarında rakip filelere 198 gol bırakmış ve dolayısıyla 200 gole çok yaklaşmış olmasıydı; 200. gol şerefine nail olmak sarı lacivertlilerin yeni transferi Bilica'ya nasip oldu. Neticede bugün Fenerbahçe geçmiş maçların aksine hem müspet hem de menfi anlamda bol pozisyonlu bir maç izlettirdi taraftarlarına. Alınan bu galibiyetle gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilerken yaklaşan derbi öncesi de moral depolamış oldu.

Hiç yorum yok: