28 Kasım 2009 Cumartesi

Kasımpaşalıyım Eli Maşalıyım

Eminim bugünkü skoru hafta içinde iddialı açıklamalar yapan Yılmaz Vural da, “bu maç üst olur” diyen iddia otoriteleri de beklemiyordu. Ama futbol en az hayatın kendisi kadar ciddi bir ve bu sahnede ummadık taşlar bazen öyle başlar yarar ki söylenecek hiçbir söz kalmaz.
Galatasaray Takıntısı

Her şeye rağmen hâlâ lider olan Fenerbahçe’nin Galatasaray galibiyeti sonrası oynadığı 3 maçtan sadece 1 puan çıkarmasını nasıl açıklarsınız? Ben yardımcı olayım “lig bir tarafa Galatasaray maçı bir tarafa” düşüncesi ile. Evet, ezeli rakip ile oynanan maçın önemi tartışılmaz ama o maçta da galip gelene ancak 3 puan veriyorlar, daha fazla değil.

Fenerbahçe’nin son üç haftadaki dağınık görüntüsünün en büyük nedeni oyuncuların Galatasaray maçından sonra adeta ligin bittiğine kanaat getirmeleri ve bunun doğru olmadığına dair kendilerine en ufak bir telkinde bulunulmaması. Hoş, kulüp başkanının Galatasaray galibiyetini en az şampiyonluk kadar önemli gördüğü bir ortamda bu telkini kimin yapacağı da tartışılır ama bugün eminim çoğu Fenerbahçelinin aklına şu cümle gelmiştir: “keşke Galatasaray’a yenilseydik de son üç maçı kazansaydık.”

Hücum Sistemi Açılımı

Son günlerde bir açılım furyasıdır gidiyor. Galatasaray’ın savunma açılımından sonra bugün de Fenerbahçe’nin hücum açılımına şahit olduk. Sezon başından beri tek santrafor ve iki geri orta saha oyuncusuyla mücadele eden Fenerbahçe bugün 2 santrafor ve Alex (3 forvet), bunların arkasında da tek geri orta saha oyuncusu ile sahaya dizildi. Sonuç: Kasımpaşa’nın 10’dan fazla gol pozisyonu.

Fenerbahçe’yi en son 4-1 biten Kayserispor maçında Kadıköy’de bu denli aciz görmüştük ve o maçın da akılda kalan pozisyonları savunmanın arkasına atılan toplardı; tıpkı bugün olduğu gibi. Sarı lacivertli savunmada artık görevini tamamlamış R.Carlos, sağ kanata son 3-4 maçtır aksayan Gökhan ve Bilica’nın yokluğunda alarm üstüne alarm veren savunma göbeği gösteriyor ki bu takım rakibe çok alan bırakmayan kapalı bir savunma anlayışı ile mücadele etmek zorunda.

Kredi Tükendi

Artık rüya gibi başlayan ligde Fenerbahçe için deniz bitti. Bir zamanlar 12 puan geride olan Beşiktaş ile 8 puan fark atılan Bursaspor çoktan zirveye ortak oldu. Bu demek oluyor ki ilk haftaların kredisi sarı lacivertliler için sona erdi ve bundan sonraki puan kayıpları elde kalan son kale olan puan cetvelindeki görüntünün de kaybedilmesi anlamına gelebilir.

Yılmaz Vural

Yılmaz Hoca oyuncularını Fenerbahçe maçlarına hazırlamada hiç zorlanmıyor zira tecrübeli teknik adam Fenerbahçe'yi Rizespor’la, Antalyaspor’la ya da bugünkü gibi Kasımpaşa ile bu ligde çok kere mağlup etti. Bu durum teknik direktörlük kariyerinde bir türlü istediği yere gelemeyen Vural'ın kendini ispat etme çabasının bu tür maçlarda adeta tavan yaptığının da bir göstergesi aslında. Ancak İstanbul ekibindeki kısa sürede elde ettiği başarı göz önüne alındığında Yılmaz Vural’ın Kasımpaşa ile bundan önce hiç bir takım ile sağlayamadığı bir olumlu ilişkiye sahip olduğunu söylemek mümkün. İyi futbolculardan iyi bir takım yapmak iyi teknik direktörlük ise ilk altı haftada puan yüzü görmemiş futbolculardan artık kümede kalma tehlikesi bulunmayan bir takım yapmanın adını buyurun siz koyun.

Hiç yorum yok: